Psihoterapia de Familie

Psihoterapia de familie se focusează pe relația de familie și privește adulții din poziția de părinți. Se adresează tuturor membrilor care compun respectiva familie: îi implică pe partenerii de cuplu, pe copiii acestora și, eventual, îi poate implica și pe alți membri ai familiei extinse. Psihoterapia de familie are ca scop reducerea stresului și a conflictului dintre membrii familiei prin îmbunătățirea relațiilor și a comunicării între aceștia.

De foarte multe ori problemele psihice ale unei persoane își au radăcinile în mediul familial iau problemele unei persoane pot aduce suferință și celorlalți membri ai familiei. Pentru rezolvarea acestora, este necesar să se intervină asupra întregii familii, pentru corectarea și echilibrarea relațiilor disfuncționale.

Când aveți nevoie de Psihoterapie de familie ?

Dacă în familie a apărut ceva ce vă afectează viața, care vă deranjează și vă alterează relațiile interfamiliale , precum ar fi:

  • Neînțelegeri între părinți și copii sau rude;
  • Comunicarea deficitară între membrii familiei, cu copiii adolescenți;
  • Probleme psihice sau dizabilități ale unui membru al familiei;
  • Perioade de criză: deces, boală gravă a unui membru al familiei, pierderea locului de muncă, dependențe (substante toxice, jocuri de noroc,… etc)
  • Separarea cuplului, divorț;
  • Orice probleme care afectează unul sau mai mulți membri ai familiei;

Vă recomand să actionați cât mai repede, să apelați la un specialist psiholog. Nu lăsați lucrurile să se rezolve de la sine deoarece, pericolul este foarte mare ca problemele să se amplifice și să se ajungă în scurt timp la situații greu sau chiar imposibil de remediat.

Cum facem?

În primul rând, cu membrul de familie care conștientizează problema,voi avea o întrevedere pentru a-mi prezenta situația. Programăm apoi, în funcție de necesități, întâlniri și cu ceilalți membri ai familiei. Voi asculta individual punctul de vedere al fiecărui membru al familiei despre problema personală pe care o aveți, dar și despre alte chestiuni importante în funcționarea optimă a familiei. Vom avea apoi o întâlnire cu toți membrii familiei, să observ cum interacționați. Determin astfel rolul pe care îl are fiecare în acest sistem, ce funcționează bine și unde este nevoie de imbunătățiri în general și posibilitățile de rezolvare a problemei specifice pentru care ați cerut ajutorul meu. Voi putea dezvolta un plan de intervenție, care poate să includă ședinte de psihoterapie indivuală și ședinte de psihoterapie de grup (familie)

Rezultate bune obțin în acest domeniu prin aplicarea de tehnici de psihodramă și EFT.

În urma psihoterapiei de familie vă puteți aștepta la readucerea echilibrului în familie și acumularea de abilități care să vă ajute la o relaționare optimă în sistemul familial.

Sunati pentru o programare

Daca nu raspund, probabil sunt in sedinta de terapie dar, puteți să îmi transmiteți un sms și voi reveni eu cu un telefon