Dar din păcate multe persoane caută să evite durerea problemelor lor, spunându-și:
Principalul motiv pentru care oamenii nu urmează o psihoterapie nu este lipsa de bani, ci lipsa de curaj sau rușinea. Pe de altă parte, majoritatea pacienților care fac psihanaliză, chiar de la începutul terapiei sunt oameni care în mod special sunt mult mai curajoși mai sănătoși și mai deschiși decât media. Deși a trece printr-o psihoterapie este o formă fundamentală de a fi deschis la înfruntare, interacțiunile devin mult mai obișnuite, zi de zi, ceea ce ne oferă ocazia de a risca de a fi mai deschiși cu: prietenii, șefii, colegii, părinții, copiii, la cursuri, într-o conferință, la masă, în pat și în orice situație dificilă nou creată.
Munca psihoterapeutică constă în încercarea de a ajuta pacienții să-și flexibilizeze sistemul de reacții. Aceasta presupune:
- Interacțiunea între pacient și terapeut în spațiul securizant al cabinetului psihologic, unde emoțiile și gândurile sunt exprimate fară teamă, prejudecăți, inhibiții, ținându-se cont de ritmul de conștientizare și introspecție al persoanei.
- Realizarea unei relații de comunicare profundă bazată pe încredere reciprocă între cel aflat într-un moment de criză, de suferință psihică și un psihoterapeut pregătit să ofere un ajutor specializat
- În consiliere și psihoterapie individuală, lucrăm împreună pentru a înțelege în profunzime „care este problema” și, tot împreună punem la punct un plan de tratament sau de intervenție. Treptat, îți formezi abilitatea de a lucra și individual și, poți continua în paralel dezvoltarea personală prin temele de acasă.Urmează apoi un plan de menținere și consolidare a rezultatelor obținute.
- Folosesc forme de comunicare specifice – conversația terapeutică, sugestia, persuasiunea, tehnici de psihodramă, hipnoza sau exprimare artistică. Alături de mine, înveți să abordezi situațiile dificile, examinandu-le din altă perspectivă, vei căuta să înțeleagi cauzele problemei, să faci față emoțiilor dureroase.
- Ca terapeut calificat, aduc ani de experiență lucrând cu oameni care se confruntă cu o gamă largă de dificultăți. Identificăm unde te simți blocat și ce ai vrea să faci diferit.
Sunt aici pentru a te asculta, pentru a a-ti oferi puncte de vedere pe care nu le-ai găsit ori nu le-ai abordat, pentru a te încuraja să îți depășești temerile, mai mult sau mai puțin conștient.
Cea mai mare greșeală în legătură cu psihoterapia este aceea de a aștepta pasiv vindecarea, rezolvarea, alinarea imediată și totală.
Efectul nu poate fi imediat ci necesită efort, dedicație și susținere din partea celui care se adresează cerând ajutorul psihologului – psihoterapeut. De aceea, este important să soliciți o consultație la un psiholog specialist și NU la rude, prieteni sau colegi.
Sunati pentru o programare
SERVICII
- Evaluare psihologică și psihodiagnostic;
- Consiliere psihologică, psihoterapie pentru optimizarea şi reechilibrarea comportamentală, afectivă şi cognitivă pentru diferite tulburări emoționale;
- Dezvoltare personal;
- Logopedie;
- Evaluari prin sistem psihometric MindMi;
Intervenție în:
- Tulburări de personalitate
- Anxietate, depresie, singuratate, stress
- Fobii
- Atacuri de panică
- Hiperkinezie, deficit de atenție – ADHD
- Tulburări de comportament și limbaj
- Probleme de adapatbilitate socială sau școlară
- Probleme de comunicare
- Probleme de alimentație
- Pierdere, separare, tristețe, traume
- Tulburări pervazive de dezvoltare – autism, cu specializari în tehnicile ABA, TEACH, PECS
Toate aceste probleme ne pot crea o stare de disconfort, ne pot întrista, crea suferință, confuzie în ceea ce privește felul în care ne gândim la propria persoană, identitatea noastră. În aceste momente fie nu ne mai putem ajuta de unii singuri, fie nici rudele sau prietenii nu pot să răspundă întrebărilor noastre; în aceste momente este indicat să cauți un ajutor specializat, pe cineva care e pregătit în acest sens. Nu aștepta deoarece problemele se pot agrava iar starea și acțiunile tale se răsfrang negativ și asupra celor din jurul tău, în special familia este cea mai afectată.